a 'mooh' point

clearly an IBM drone

Throw the dice

I noget tid har jeg debatteret "højlydt" på primært version2.dk om valget imellem OOXML og ODF - eller begge - som anbefalet standardformat i den offentlige sektor i Danmark. Det har været meget interessant og jeg håber at andre som jeg har fået deres holdninger udfordret og er blevet klogere undervejs.

Jeg er dog kommet til den erkendelse, at jeg ikke får nok ud af at debattere "på bagkant" i trådene på version2.dk . Ikke alene bestemmer jeg ikke selv emnerne, men det er også svært at få sin pointe frem, når det eneste input-mode jeg har er et TEXTAREA-felt. Hvis jeg vil understrege noget eller lægge vægt på noget andet, så er det ofte nødvendigt at illustrere med tabeller, formattering og lignende. Derudover er version2.dk's grafiske brugerflade ikke "den bedste i verden" ... for nu at sige det mildt, så det er ikke muligt at linke til seperate indlæg i de enkelte tråde og det er i det hele taget svært at bevare overblikket. Jeg håber at kunne løse alle disse problemer ved at ibrugtage min egen blog.

Nu er dette jo "første blad" i min nye bog, så alt er endnu lidt jomfrueligt. Derfor har jeg endnu ikke lagt mig fast på om jeg skal skrive på engelsk eller på dansk. Hvis jeg skriver på dansk, så har det den fordel at jeg nok vil få flere danske læsere og at jeg vil bedre kunne præge debatten i Danmark. Hvis jeg derimod skriver på engelsk, så vil jeg potentielt kunne være med til at præge debatten på et mere globalt plan ... men jeg mister måske den danske vinkel.

Hvad siger du?

Tja- velkommen til min nye blog ... jeg håber, at du får noget ud af det. 

Comments (8) -

Mads Kristensen

Jeg har meget bevidst valgt at skrive på engelsk på min blog fordi Danmark er meget lille. Det kan være svært at få startet en debat hvis man har valgt at skrive om en niche.

Tillykke med bloggen

Jesper Lund Stocholm

Jeg kan godt se din pointe i at skrive på engelsk. Jeg skal bare finde balancen imellem at gøre alt hvad jeg kan for at præge debatten så meget som muligt her i Danmark, da det har min første prioritet ... og ønsket om at kunne være en del af den større debat på et mere globalt plan.

... jeg tror at jeg "starter" på dansk, da det også vil give andre danskere mulighed for at bruge mine artikler som reference i diskussioner på ja bla. version2.dk

Stefan Bøgh-Andersen

Angående hele sprogdebatten, har Tor Nørretranders og Thomas Madsen-Mygdal jo netop ligefrem lanceret et "Manifest" om at bloggere bør være fler-sprogede, hvilket også blev luftet på årets Reboot.

Se
tor.dk/2007/05/31/blogging-in-many-languages/

René Løhde

Det er da for snævert et blog tema - er det ikk'?

That is to narrow a blog theme - not?

... om emnet "OOXML vs. ODF" er snævert?

René Løhde

Ja - der kommer jo en dag efter ODF/OpenXML .... tror jeg nok - håber jeg!

Overskriften på min nye blog er jo relativt generel. Lige nu kommer den til at omhandle grundlaget for beslutningen om enten-eller/både-og, men bagefter vil den jo sagtens kunne dække generelle betragtninger om dokumentgenerering af både OOXML- og ODF-dokumenter ... og fordele og ulember ved disse. Emner kunne være sammenligning af anvendelse af værktøjerne i .Net 3.0 med fx AODL eller lignende.

Det lyder da meget spændende?

:o)

René Løhde

Absolut! Min (t)anke er bare at der er andre tekniske og standardmæssig (fejl)polariseringer hvor din mening kunne være interessant.  

Comments are closed